русrum

Telefoane în Moldova

  • (373) 698-98-981
  • (373) 798-98-981

Cât ar trebui să cântărească un copil? Normele de greutate conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Cât ar trebui să cântărească un copil? Normele de greutate conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Greutatea piciului - constituie parametrul principal de măsurare și control după care tinerii părinți înțeleg dacă tot ce fac ei este corect.

Bineînțeles că dezvoltarea normală trebuie evaluată în ansamblu - înălțimea piciului, mai bine indicele de masă corporală, activitatea, poftă de mâncare, scaun regulat, starea generală, toate indicile acestea trebuie controlate în primele luni de viață a copilului Dumneavoastră mult așteptat.

Dar ce date trebuie luate drept puncte de reper? Ce greutate este maximă și minimă, când ar trebui să solicitați o consultație? 

Mai jos este oferit tabelul centil de greutate a copilului în funcție de vârsta acestuia, aprobată de Organizația Mondială a Sănătății.

În tabelul acesta vârsta este indicată în săptămâni - de la naștere până la 13 săptămâni - pe parcursul acestei perioade greutatea copilului necesită o atenție specială. 

Greutatea se distribuie pe colonițe, în centrul este indicat indice-normă, pe margini sunt indicate indici-abateri care necesită o consultație suplimentară la medic pediatru.

 Conform datelor statistice doar 36% de nou-născuți sunt alăptați, i.e. ei nu au nevoie de hrănire suplimentară. Ca să fiți la curent cât de mult a mâncat piciul Dumneavoastră, copilul trebuie cântărit în mod regulat înainte și după alăptare/hrănire. În această situație cântarul electronic va deveni asistentul Dvs. devotat. Îl puteți închiria la orice moment la Baby Service Chișinău. Mai ales că această perioadă nu durează mult și este irațional de a cheltui banii pe echipament scump.

normele de greutate conform Organizatiei Mondiale a Sanatate

normele de greutate conform Organizatiei Mondiale a Sanatate

Vă dorim creștere a greutății excelentă și poftă de mâncare piciului Dumneavoastră...  

Cu dragoste și grijă pentru copii, al vostru Baby Service Chișinău Decebal 80/1.