русrum

Telefoane în Moldova

 • (373) 698-98-981
 • (373) 798-98-981

Unde puteţi să vă plimbaţi cu copii în Chişinău?

    Unde puteţi să vă plimbaţi cu copii în Chişinău?  Aventură în oraş mare.

 

                  Locuri din Chişinău interesante atât pentru pici cât şi pentru părinţi.


  Splendoarea peisajului de vară din Chişinău, flora pitorească prezintă o sărbătoare pentru ochii tinerelor şi bătrânilor, dar fiecare părinte se confruntă cu problema de tipul cum de a distra copilul său, pentru că îşi doreşte ca această să fie nu pur şi simplu o plimbare, dar în acelaşi timp şi un eveniment cultural, de la vizitarea căruia la piciul vor rămâne amintiri pentru o viaţă întreagă. Noi am găsit cele mai interesante locuri pentru copiii din Chişinău, de la vizitarea cărora copilul Dvs. va rămâne fericit şi mulţumit. Iar Dumneavoastră veţi avea oportunitatea de a-şi aminti copilăria şi explorarea acestui oraş mare cu părinţii Dvs.

O astfel de aventură va cointeresa şi oaspeţii capitalei cu copii săi, iar pentru comoditatea explorării imprejurimii puteţi închiria rapid şi uşor un cărucior comod cu pliere de tip umbrela sau rucsac Ergo la Baby Service Chişinău, Decebal 80/1. Atunci Dumneavoastră vă veţi bucura la maxim de la vizitarea oraşului nostru splendid şi verde.

 

                      Deci, să dăm startul!     Parcuri, plimbări gratuite, dar utile!

 Кишинев парк им А.С.Пушкина

 •  Grădina Publică Ştefan cel Mare

Parcul amplasat în inima Chişinăului - prezintă locul de interes istoric din capitală. Este cel mai vechi parc din Chişinău şi unul dintre cele mai vechi din Moldova. Din ambele părţi este decorat cu havuze vechi. În inima grădinei se află monumentul domnitorului Moldovei Ştefan cel Mare.

În parcul se afla Aleea Clasicilor cu busturi de bronz ale oamenilor celebri din domeniul culturei şi artei. Micuţului curios îi va fi interesant să asculte fapte istorice şi strofe din opere celebre, eternizate alături de nume mari.

 În Grădina cresc peste 50 de specii de arbuşti şi copaci, mulţi din ei au deja circa 200 de ani, inclusiv salcâm uriaş.

 Este locul de odihnă preferat al orăşenilor, aici se petrec numeroasele sărbători şi festivaluri, aici vin artişti tineri pentru a face schiţe. În colţul grădinei se află marile terenuri de joacă pentru copii, unde neastâmpăratul Dumneavoastră poate să se distreze şi juca.

Printre aleile umbrite veţi găsi un foişor splendid unde puteţi face poze memorabile şi să vă odihniţi. Specificul Grădinei prezintă doi lei de marmură, care sunt practic lustruite de mânuţele picilor. Copilul Dumneavostară va fi încântat de oportunitatea de a sta pe leu, Dumneavoastră veţi face nişte poze drăguţe,iar acasă veţi putea arăta pozele Dvs. cu celebrul rege al animalelor.

 • Parcul Valea Morilor

Denumirea parcului este "Valea Morilor", oare nu e o denumire excelentă pentru a da startul unei călătorii? Pe teritoriul parcului s-a întins lacul larg cu aceeaşi denumire, nişte cărăruşe mici duc spre insula, unde piciului va fi interesant de a observa răţuşte care plutesc în lac şi peştişori care au pus ochii pe acest loc liniştit. 

Verdeaţa umbrită şi splendidă, plaja, numere de atracţie la Aventura Parc, cafenele de pa stradă - puteţi petrece aici o zi întreagă. Nu leneviţi să urcaţi scările de cascadă restituite, drept recompensă pentru Dumneavoastră vor fi peisajul facsinant şi poză de memorie din cadrul foişorului în stil din timpurile lui Puşkin. Iar să număraţi treptele scării centrale mari este atât de vesel pentru Dumneavostară cât şi pentru moştenitorul Dumneavoastră. Şi desigur, nu uitaţi să salutaţi pe mama ursoaică, care se află nu departe de Teatrul de Vară. Şi apropo, transmiteţi-o salutări şi de la noi! Vă rugăm.

 

 •  Parcul La Izvor

Este unul dintre cele mai noi şi verzi parcuri din capitală. Zona de parc cu lacul este legată de câteva iazuri prin cascade. Un pod vechi s-a întins peste iaz, el funcţionează până în prezent. Înainte de pe acesta se observa aşa numită Insula Poveştilor, care a fost creată special pentru odihna copiilor.

Des pe piaţa în faţa parcului este asamblat circ de cort. De asemenea, pe teritoriului parcului se află plaja, terenuri de joacă pentru copii, cafenele de vară şi restaurante, prin care se numără renumitul restaurant "La Izvor".

   

 •   Parcul Valea Trandafirului

Parcul "Valea Trandafirului" a primit denumirea sa frumoasă în onoarea plantaţiilor de trandafiri, răsădite pe teritoriul acestuia. Partea centrală a parcului decorează cascada de lacuri, unde există o mulţime de distracţii atât pentru copii cât şi pentru maturi.

Pe teritorizul parcului cresc peste 50 de specii de copaci rari, majoritatea dintre care este înscrisă în Cartea Roşie. În afară de acesta, în parcul puteţi vedea veveriţe practic domesticite şi posibil piciul Dumneavostră va îndrăzni să le hrănească. Lacurile locale au devenit locul preferat pentru raţe autohtone, nu uitaţi să luaţi pâinica cu Dumneavoastră, să-i hrăniţi şi să observaţi locuitorii lacului orăşenesc. Tot aici este amplasat teren de joacă pentru copii bine echipat şi podul îndrăgostiţilor (posibil că veţi ave nevoie).

 

La marginea parcului s-a situat orăşelul pentru copii cu căluşei colorate şi numere de atracţie. Atenţie deosebită atrage Roata Mare Vieneză, unde din înălţime puteţi observa oraşul, iar uneori şi blocul propriu sau situarea lui aproximativă.

În parc de un interes mare se bucură numărul de atracţie unde sunt colectate aparate de joc vechi din epoca sovietică, care s-au păstrat în starea lor de funcţionare. Arătaţi copilaşilor Dumneavostară, cum a fost acesta! Suntem siguri că acesta le va mira, admira şi posibil că va uimi.

 Парк Трандафирулуй

 •    Dendrariu

Parcul Dendrariu din Chişinău este unicul în frumuseţea şi peisajele sale, este organizat după principiul "grădina de înflorire continuă", acesta atrage atenţia specială a oaspeţilor şi locuitorilor capitalei în orice anotimp al anului. Dendrariu - este mândria Moldovei, acesta este plantat pe malul izvorului Durleşti. Iazuri şi golfuri de lac sunt acoperite de crini mari şi verdeaţă extinsă. Este o colecţie unică de plante acuatice şi de mlaştină din Moldova. Picilui îi va fi interesant de a observa înflorirea naturii de pe podurile special aranjate.

Parcul este mândru de colecţia sa de liliac, uimitor de frumos şi variat, în umbra căruia puteţi să bucuraţi de odihna şi să savuraţi aroma minunată, iar neastâmpătorul Dumneavoastră poate plimba cu trotineta sau alerga pe alei comode, explorând lumea vegetală prin metoda interesantă şi înţeleasă numai de el însuşi. 

În parcul puteţi vedea soiuri fantastice de lalele şi bujori mari, care mai mult seamănă cu exotica asiatică. Frorile din Dendrariu elimină orice depresie, înlătură emoţii negative ale lunilor reci de iarnă.

 •     Şi, desigur, Grădina Zoologică din Chişinău.

Кишиневский Зопарк

 

 Unul dintre cele mai preferate locuri de odihnă cu copii la Chişinău este grădina zoologică. În prezent aici lociesc circa o mie de animale, care sunt reprezentanţii de faună din continente diferite, inclusiv din Antarctida.

Piciul Dumneavoastră va fi fericit de a vedea animăluţe pe care anterior le-a văzut pe imagini sau la televizor. În parcul puteţi observa viaţa astfel de animale rare ca lincşi, mufloni, lei, tigri, precum şi reprezentanţilor înaripatelor - fazan de aur, bufniţa polară şi vulturi.

Încântarea copilaşilor este provocată de voliere cu numeroasele animale copitate. De o popularitate deosebită se bucură expoziţia de păsări şi reptile exotice. Un lac mare care se află în zona centrală a parcului a devenit drept casa pentru păsări de apă - raţe sălbatice, lebede, precum şi berze.

 Recent familia din grădina zoologică s-a îmbogăţit cu puii muflonilor, capre falconeri, zebre, capricorni siberiene au descebdenţi. Un eveniment special a devenit naşterea micuţului cangur.

Pe teritoriul grădinei zoologice există toate condiţiile pentru odihna bună cu familie - terenuri de joacă pentru copii sunt echipate, cafenele de vară, numere de atracţie distractive, batute. Copilaşii pot să se plimbe cu poni sau căluţ, să fac poze cu eroul preferat din desene animate. 

În timpul vacanţelor şcolare pe teritoriul grădinei zoologice se organizează diferitele expoziţii şi concursuri, deci pentru copilaşul Dumneavoastră  plimbare la grădina zoologică va fi o călătorie distractivă şi cognitivă

 

 • Inovaţia sezonului acesta!!!  Planetariu. 
 • Кишинев Планетарий

Bineînţeles că totul ce este nou provoacă un interes furtunos şi de altfel nu numai la copii. În special, luând în consideraţie faptul că construcţia planetariului curent este mobilă, atunci faptul necesităţii vizitării acestuia de către copilul Dumneavoastră este cum se spune la iveală.

Planetariul nostru prezintă un cinematograf de dimensiuni mici, unde sunt prezentate filme despre cosmos. Iar imaginea se reflectă pe cupola. În loc de fotolii obişnuite sunt scăunele moi. Copilaşii sunt cointeresaţi de formatul acesta, pentru că sub unghiul dat ei încă nu au văzut aşa ceva.

 La planetariu programe sunt prevăzute pentru vârste diferite, deci  este de dorit să aflaţi programul din timp. Şi pregătindu-vă să vizitaţi planetariu, convingeţi-vă că în parcul care îl înconjoară, nu este programat nici un divertisment, că altfel impresia de la privirea poate fi stricată din cauza sunetelor din exterior. 

Sediul: Parcul Afganilor.

 

  Dar ce dacă vremea e rea? Nu stăm acasă nici într-un caz! Căci vă aşteaptă atât de multe lucruri intereante!!!

 

 •         Circul din Chişinău

Într-un sfârşit circul nostru minunat s-a deschis. Evident, numai scena cea mică, dar cu toate acestea este al nostru atât de natal şi frumos. Cu siguranţă piciul Dumneavoastră va fi cointeresat, în special dacă Dumneavoastră îl veţi povesti cum vă plăcea să veniţi aici în timpurile copilăriei. Da, se primeşte că mama tot era micuţă...

Programul circului mereu include marea cu lucruri interesante - clovni, gimnaşti aerieni, magicieni, animale dresate, costume colorate, muzica, focuri cu artificii... Fiecare îşi va găsi acel lucru care îl place cel mai mult, iar cumpărarea nasului de clovn amuzant şi a vatei de zahăr vor face ca ziua aceasta să fie cea mai remarcabilă în viaţa piciului Dumneavoastră.

Adresa plăcerii - Arena Mică, Circul, str. Renaşterii Naţionale, 7.

  tel. 022 31 00 07, 0 676 0 57 07

 

 •           Rollerdrom 

Piciul Dumneavoastră visează să înveţe să patineze pe roţi, iar poate deja se pricepe, dar nu se primeşte să se bucure din plin de plimbarea afară, atunci e timpul să vizitaţi rollerdrom. Sigur de făcut acest lucru pe un parchet special e mult mai uşor şi comod decât pe asfalt. Pentru începători există posibilitatea de a angaja un antrenor, de asemenea puteţi observa plimbarea copilaşului Dumneavoastră sau să priviţi cum fac "acest lucru" rolleri profesionişti prin peretele din sticlă, stând la cafenea.

  Adresa - Zorile, etajul 3

  str. Calea Ieşilor 8;   tel. 022 83 74 44

               Megapolis Mall, etajul  4  

   str. M. Sadoveanu 42/6 tel. 022 60 26 55

 

                          Iar între timp la teatrele din Chişinău!!!

 Кишинев кукольный театр

 

 •     Pentru perioada vacanţelor de vară Teatrul Dramatic Rus de Stat "A.P. Cehov" a pregătit pentru copii şi părinţii lor spectacole bazate pe basme şi desene animate celebre. Vizitarea teatrului întotdeauna creează o dispoziţie anumită, loc propriu în fotoliu, scenă cu cortină, intrigă, spectacol, antract obligatoriu cu bufet. Iată că piciul Dumneavoastră deja este matur.

      Adresa: str. Vlaicu Pârcălab, 75
           tel. casa: 0 22 22 33 62 

 •      Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici" va prezenta în atenţia spectatorilor mici piese cu păpuci puse în scenă în limba română. Teatrul de păpuşi întotdeauna încântă şi în timpul vizionării acestuia la copilaşi mici curioşi apar o mulţime de întrebări: Dar cine se ascunde acolo? Dar cine vorbeşte? Aşa dar să fi pregătiţi să daţi răspunsuri la toate întrebările serioase puse de către omul Dumneavostră "matur". 

       Adresa: str.31 August 1989, nr. 121
            tel.: 0 22 24 52 73 ; 0 22 24 51 66

 •      Teatrul Naţional de Operă şi Balet a pregătit o mulţime de piese interesante pentru cunoscători mici în balet. Poate a venit timpul să faceţi cunoştinţa copilaşului Dumneavoastră cu teatru mare? Desigur, poate că el nu va înţelege încă întregul subiect, dar se va cointeresa în mod obligatoriu de acţiunea şi muzica clasică minunată. 

       Adresa: bd. Ştefan cel Mare, 152
            tel.: 0 22 24 51 04

                                              Turul mare cu automobilul!

 

Путешествуем на автомобиле

 

 • Dacă aveţi automobil, atunci vă va fi interesant să vizitaţi clubul sportiv de hipism Sparta. Aici este totul necesar pentru odihna confortabilă cu familia - puteţi călări, faceţi poze cu căluţul, iar dacă Dumneavostară staţi sigur în şa, atunci puteţi călări prin împrejurări pitoreşti. Pentru copilaşi mici se oferă posibilitatea de a călări cu poni, comunica cu măgăruş amuzant şi miei în grădina zoologică de dimensiuni mici. 

      Adresa: satul Budeşti, str. Bălţata, 45

       tel.  069 052 120

 

Lucrul important de care nu trebuie să vă uitaţi în cazul în care mergeţi cu automobilul în afara oraşului - copilul poate fi transportat numai în scaun auto special, potrivit lui în mărome. Iar dacă Dumneavoastră nu aţi procurat scaun auto până în prezent, nu este o problemă, îl puteţi închiria rapid şi ieftin la Baby Service Chişinău, Decebal, 80/1. Atunci călătoriile Dumneavoastră vor lăsa numai emoţii plăcute.

Indiferent de locul unde vă odihniţi cu copilul - lucrul principal este dispoziţie bună şi cât mai multă pozitivitate! Şi atunci orice plimbare va deveni magică!